Het ‘onmogelijke’ is gebeurd: Denen rijden harder dan de tegenwind!

DEN HELDER – ‘We zeggen al negen jaar dat we harder willen rijden dan de tegenwind, dit jaar is het gelukt!’ Mac Gaunaa van het Deense team DTU kan zijn geluk niet op. Teamgenoot Robert Mikkelsen racete zaterdag 20 augustus met een ratio van maar liefst 101,76% de finish op de dijk van Den Helder over. De Denen hebben daarmee het bewijs geleverd voor iets wat velen voor onmogelijk hielden. Een fantastische prestatie die DTU niet alleen de titel van wereldrecordhouder oplevert. In 38 races scoorde het team een gemiddelde ratio van 92,59%. Daarmee reden ze constant in de hoogste regionen en is het team net als in 2015, ook de winnaar geworden van Racing Aeolus Den Helder 2016 Cup.

DTU winner 2016Voor het organiserende Windenergy Events, is dit een geweldige prestatie: ‘We hebben altijd gezegd dat het mogelijk is in Den Helder, maar nu het ook echt is gebeurd, zijn we natuurlijk ontzettend blij en trots’, zegt Hans Verhoef, de voorzitter van de stichting. ‘Het is echter vooral een enorme aanmoediging voor deze en andere studenten van internationale hogescholen en IMG_3081universiteiten om te blijven innoveren. Je ziet dat het altijd mogelijk is om de technologische grenzen te blijven verleggen.’

Zaterdag beste racedag
Racing Aeolus is volledig afhankelijk van een goede tegenwind en dat zat tijdens de voorrondes op vrijdag 19 augustus niet mee. Ook kampten een paar van de zeven internationale teams die met acht windauto’s aan de start verschenen, met een aantal technische tegenslagen. De zaterdag maakte echter veel goed. Nagenoeg alle teams konden met een gemiddelde windsnelheid van acht tot elf meter per seconde goed racen over het parcours van 500 meter dat van Kaap Hoofd naar Huisduinen stond opgesteld.

Sportieve prestatie
Niet alle teams zijn in staat om een wereldrecord te vestigen, maar dat is ook niet het enige wat telt tijdens dit duurzaamheidsevenement. Samenwerken aan technologische oplossingen om zo hard mogelijk tegen de wind in te kunnen racen, persoonlijke ambities halen, resultaten van eerdere jaren verbeteren en zelfs elkaar helpen gedurende de races, maken dat alle teams jaarlijks uitkijken naar Racing Aeolus. In 2017 al weer voor de tiende keer.

Uitslagen
Voor het eindklassement tellen de races mee die de teams hebben gemaakt op donderdag, de oefendag en op zaterdag. Op vrijdag, tijdens de voorrondes, was er te weinig wind. De teams moesten minimaal drie races doen. Hier staan alle uitslagen.

  1. DTU WinDTUbineracer – Denemarken      92,59%
  2. Inventus (Stuttgart)- Duitsland                       72,56%
  3. Baltic Thunder (Kiel) – Duitsland                    50,30%
  4. Yildiz – Turkije                                                             15,78%
  5. Chinook ETS – Canada                                           87,04%
  6. Spirit of Amsterdam / Cleanmobility
    Nederland                                                                     51,06%
  7. Baltic Twin Thunder (Kiel) – Duitsland
  8. Havas racingteam – Nederland

De nummers 7 en 8 hebben niet voldoende gekwalificeerde races gereden.

Innovatie award
De Gerard Broers innovatie award is naar het Canadese Chinook gegaan. Zij bedachten een techniek waarmee ze alleen de wielen zijwaarts kunnen draaien. Daardoor kunnen ze efficiënter tegen de wind in racen. Chinook neemt deze prijs voor de tweede keer sinds het drie jaar geleden is ingesteld, mee naar huis.

Racing Aeolus is één van de vier grootste duurzaamheidsraces ter wereld die van 18-20 augustus voor de negende keer plaatsvond op de Helderse Zeedijk. In de hele wereld zijn er slechts drie andere grote duurzaamheidsraces: The World Solar Challenge in Australia, The Dong Energy Solar Challenge Boat Race in Friesland en The Shell Eco Marathon.

IMG_0516